Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 1/8-2/8 2018. The Electric State.

Världen: Inom de kommande åren kommer nya superstarka teleskop att riktas mot planeter i andra solsystem för att leta efter tecken på utomjordiska livsformer. En av de mest lovande kandidaterna är planeten Proxima b som kretsar runt dvärgstjärnan Proxima Centauri på ett avstånd av ”bara” 4,2 ljusår. En annan är den nyupptäckta Ross 128b. Avståndet dit är elva ljusår. (Metro).

Världen: Spanien investerar 30 miljoner euro för att klara sin nya status som huvuddestination för migranter som tar sig med båt från Afrika till Europa, meddelar regeringen. Sedan socialisternas Pedro Sánchez tog över premiärministerposten för två månader sedan har landet erbjudit sig att ta emot migranter medan resten av EU tvistar om hur man ska hantera flyktingströmmarna (Folkbladet).

Sverige: Moderaternas ungdomsförbund skakas av våldtäktsskandaler. På mindre än en månad har två kvinnliga distriktsordföranden hoppat av sina poster efter att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp av medlemmar i det egna förbundet. Händelserna är polisanmälda och bägge kvinnorna uppger att MUF:s förbundsledning tystar ner sexuella övergrepp som begås inom ungdomsförbundet (Dagens Opinion). mhttps://aktuelltfokus.se/moderata-ungdomsforbundet-skakas-av-valdtaktsskandaler/

Sverige: På fem år har andelen som är nöjda med hur ofta de har sex ökat från 31 till 42 procent.  Emma Frans, forskare och vetenskapsjournalist, tror att en anledning kan vara jämställdheten (AB).


Malmö/Lund: Zomia skriver fair and balanced om Handlingens Propaganda på anarkism.info.  anarkism.info/2018/07/27/handlingens-propaganda/

Konsten: Simon Stålenhag är den internationellt hyllade författaren, konceptdesignern och artisten bakom Tales from the Loop och Things from the Flood. Hans högst fantasifulla bilder som visar sci-fi-fenomen i vardagliga, hyperrealistiska skandinaviska landskap har gjort Stålenhag till av de mest eftertraktade visuella berättarna i världen. I ”The Electric State” ger  Stålenhag sin syn på Amerika.

TheElectricState
Courtesy Simon Stålenhag / https://store.skybound.com/products/the-electric-state

***

Citatet: ”Sverigedemokraterna är kvinnohatande. SD förblir en misogyn antidemokrati för män”.‑ Henrik Arnstad i AB.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: