Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 28-29/3 2017. Högern passar bäst på muséet!

Världen: Omkring tusen personer greps i protesterna som svepte över Ryssland under söndagen. Där slog man med viss svårighet den svenska polisens rekord i massgripanden  från 1993 respektive 2001. I rysk tv syntes demonstranter skandera ”Ner med (Rysslands president Vladimir) Putin!”, ”Ryssland utan Putin!” och ”Putin är en tjuv!”. Folkets röst – Vox populi.

Sverige: SD-kaoset fortsätter. Sex sverigedemokrater i Hässleholm avsade sig sina politiska uppdrag under pågående kommunfullmäktigesammanträde, rapporterar lokala medier. De lämnade därefter salen. Enligt Patrik Jönsson (SD), regionråd och förste vice ordförande i Hässleholms kommunfullmäktige, är avhopparna släkt och vänner till avgående SD-politikern Ulf Erlandsson, anklagad bl.a. för att sprida rasism på nätet. Det har nu även avslöjats att Erlandsson fått ut 160 000 kronor i felaktigt utbetalda ersättningar (AB). Så går det när SD kommer till makten. Tack för det, Alliansen i Hässleholm!

Malmö/Lund: Rörelsernas museum. Det kan bli namnet på Malmös första helstatliga museum. När planerna på ett nytt demokrati- och migrationsmuseum nu tar form i Malmö så pekar allt mot att det kommer att placeras nära vattnet och Centralstationen (SDS). Kommer den i Skåne så aktiva autonoma rörelsen att vara med? En retorisk fråga. Men det är inte vänstern utan högern som passar bäst på museum!

Konsten: MAD cover. En politisk kommentar (2015) som fortfarande står sig..


MAD2

Courtesy cartoonist staff of MAD magazine.


lovepeace.jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 mars, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: