Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #46

Krönika #46

(M)aktmissbruk

Världen: Stor och värdig demo mot högerextremister i Århus

5000 demokratiska motdemonstranter mötte 150 högerextremister i Århus. Det blev ett snöpligt slut på den planerade attacken mot mänskliga rättigheter i Århus: Danish Defense League och deras Breivik-inspirerade sympatisörer från övriga Europa blev inte fler än 150, medan motdemonstranterna räknade minst 5000. Polisen grep ett 50-tal av dem för att skydda högerextremisterna, men motdemonstrationen blev ändå en stor framgång med deltagande från hela Norden. Inga fascister på våra gator!

Sverige: Solidaritet med Jönköping!

Jönköpings Bokcafé hotas av tokmoderaters korståg mot oliktänkande. Sedan husockupationen i Jönköping 1982 har Bokcafét haft lokaler i Kulturhuset. Eftersom kommunen står för kontraktet har man inte kunnat motstå frestelsen att censurera och styra över aktiviteterna på det klåfingrigaste sätt. Ett särskilt ont öga har moderatpolitikerna till det socialistiska bokcafét. Till deras fasa säljer man socialistisk litteratur. Detta måste sättas stopp för. Kultur skall vara enkelriktad moderatkultur, ingen flummig yttrandefrihet och mångfald här, ånej. Moderaterna vet hur man ska strypa demokratin.

Efter många misslyckade försök att sabotera verksamheten säger Mats Green (m) nu upp samtliga föreningar på Kulturhuset, med baktanken att låta alla utom Bokcafét komma tillbaka efter den moderata ”nystarten”, då man ska ha rensat ut allt som är det minsta kontroversiellt. Kulturen i Jönköping skall vara som ljummet smör, oförarglig och underhållande utan socialt engagemang.

Jönköpings Bokcafé är en över hela landet och i alla år mycket uppskattad verksamhet. Den har vårt helhjärtade stöd. Kan du på något sätt hjälpa dom i den uppkomna situationen så gör det. Maila till Jönköpings kommun och protestera eller skicka solidaritetshälsningar på FB. ”Bokcafét tackar alla människor runt om i landet för de värmande hälsningarna. Det är få saker som genererar så mycket pepp som goda kamrater!”  låter man hälsa där. Vi vet själva av erfarenhet att moraliskt stöd kan vara nog så viktigt som materiellt. Vi får hoppas att Bokcafét överlever också denna kris.

Aktionsgruppen för ett hus i centrum berättar mer om den aktuella situationen på sin blogg http://etthusicentrum.wordpress.com/

I den kungliga hufvudstaden fortsätter moderaterna (dom igen) att terrorisera sin omgivning med en nolltolerans mot graffiti som nu nästan fått religiösa dimensioner. Det finns bara en hake – den fungerar inte. Läs mer om detta på www.gatukonst.se och den nya bloggen www.nolltoleransen.se där konstvetaren Jacob Kimvall lugnt och metodiskt smular sönder nolltoleransen och den bluffstatistik man försöker vilseleda opinionen med.

Försvarsminister Tolgfors (m) har avgått men skandalen med Sveriges militära stöd till Saudiarabien består och har inte blivit mindre. När man kan tjäna pengar på diktaturer är alla vackra (m)-ord om demokrati som bortblåsta. Detta är bara ett exempel av många. Carl Bildts Lundinaffärer är ett annat. Moderaterna är moraliskt bankrutta. Makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut.

Malmö/Lund: Bostad sist

Mats Helmfrid (m) avvisar projektet Bostad först som utarbetats på Lunds universitet. Det finns 34 000 hemlösa i Sverige och ett hundratal av dom i Lund. Dessa måste först ”kvalificera sig” för bostad enligt Helmfrid. Att bostad skulle vara en mänsklig rättighet existerar inte i hans huvud, men så är han också moderat. Kasta ut (m) i nästa val, både i Lund, Stockholm, Jönköping och i hela Sverige! Vi är bara så fruktansvärt trötta på deras (m)aktmissbruk.

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 mars, 2012 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: