Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #45

Krönika #45

Fler poliser löser inga samhällsproblem

Världen: EDL till Århus 31/3

Den högerextrema, antiislamistiska huliganligan English Defense League kommer till Århus i Danmark 31/3. Samma korsriddarromantik och symboler som Breivik använde känns igen hos EDL, och Breivik har tidigare varit närvarande på åtminstone en av deras demonstrationer (i Bradford). Det vore olyckligt om Danmark ens övervägde att släppa in dessa provokatörer i landet, men om så ändå sker har koalitionen Århus för Mångfald kallat till demonstration lördag 31 mars klockan 13:00 vid Rådhusplatsen i Århus, under parollen ”För demokrati, enighet och mångfald”. Hjälp till att göra uppslutningen bred!

Sverige: Rödgrön majoritet – S största parti

De rödgröna har för tillfället egen majoritet på 50,1 procent. Alliansen får 43 procent och Sverigedemokraterna har med sina 5,2 procent förlorat vågmästarrollen i riksdagen.
Enligt Sifos marsmätning fortsätter Socialdemokraternas framgång. Partiet ökar med 4,5 procentenheter. Sedan Stefan Löfven blev partiledare har S växt med 9,1 procentenheter.

Om partiernas politik och dess innehåll sägs som vanligt ingenting och kommentarerna kunde vara hämtade från Schlagerfestivalen eller ett fotbollsreferat, vilket kanske är den diskreta charmen i borgarklassens politiska system.

Läs också Björn Alvebrands artikel på Sourze: ”Nyspråk och historieförfalskning som vapen”. Nya moderaterna har inte alls förändrat sin ideologi. Man är fortfarande ett konservativt parti och skillnaden består mest i en förändrad retorik. Det visste ni kanske redan, men Alvebrandt friskar upp minnet med lustiga exempel.

Malmö/Lund:Fler poliser löser inga samhällsproblem.

Malmö ska få fler poliser som svar på den senaste tidens incidenter. Men så länge inget görs åt kriminalitetens sociala, ekonomiska och politiska orsaker är fler poliser ett slag i luften. Mer av samma sort nyttar inte så länge man bara inriktar sig på symptomen och inte orsakerna. Etniciteten är betydelselös i detta sammanhang.

Vissa områden i Malmö har en arbetslöshet på 50% och en lika stor barnfattigdom – hjälper poliser mot det?

Övrigt

Sista delen av ”Äkta människor” sändes förra söndagen. Jag tycker hela serien var storartad. Intelligent manus och hängivna skådespelarinsatser; den hade utan vidare hållit för tio avsnitt till. Roligt att svensk science fiction-dramatik nu verkar ha en framtid. Varför inte filmatisera Bertil Mårtenssons sf-historier? Eller ”Masterdisken”, som finns på denna blogg… Fick jag själv arbeta med film skulle jag nog börja med Michail Bakunins liv, där finns sannerligen alla ingredienser. Det har gjorts en teaterpjäs som heter The Coast of Utopia, men ännu ingen film. Vem blir först?

http://www.en.wikipedia.org/wiki/The_Coast_of_Utopia

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 mars, 2012 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: