Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÖRBJUD RASISTISKA ORGANISATIONER. ÅTALA ERDOGAN FÖR KRIGSBROTT!

I ett brev till den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo kräver 40 demokratiska kongresspolitiker krafttag mot högerextremister. De vill att särskilt tre organisationer förs upp på USA:s lista över utländska terrorgrupper: högerextrema paramilitära Azovbataljonen i Ukraina, nynazistiska National Action i Storbritannien och nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) i Sverige, Finland, Norge och Danmark (AB).


anti


Ett högst rimligt krav. Passa gärna på att stryka befrielseorganisationen PKK från listan. Det är pinsamt att Sverige inte självt gjort detta för länge sedan, men en utredning pågår av Regeringen om att ”förbjuda rasistiska organsatoner” som ska vara klar 2020. Bättre sent än aldrig. Däremot kan man fråga sig varför USA samarbetar med fascistiska regimer som Erdogans Turkiet som just nu genomför en etnisk rensning av kurder i Syrien, något som är ännu värre, eller samarbetar med terroristfinansiärer som Saudiarabien och Israel. Hyckleri. UNT kräver nu att Erdogan ska åtalas för krigsbrott (UNT).


erdogan

***

Lästips. Svart Katt: Brinnande hästar och kurdiska berg. https://anarkism.info/2019/10/14/brinnande-hastar-och-kurdiska-berg/

***

Citatet: ”Terrorism är de fattigas krig och krig är de rikas terrorism”. – Peter Ustinov (1921-2004) skådespelare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades den 20 oktober, 2019 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com