Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 6/9-7/9 2018. Vänstervåg…

Världen: Hundratusentals människor i olika åldrar demonstrerade under söndagen den 2 september i Moskva och i andra stora städer runtom i Ryssland mot den föreslagna regeringsreformen som höjer åldersgränserna för pensionsåldern. Flera tusen arbetare samlades i centrala Moskva för en stor demonstration anordnad av Ryska Federationens Kommunistiska Parti. Det rapporterades även om liknande demonstrationer i Novosibirsk, Krims huvudstad Simferopol, Vladivostok och i andra städer (Riktpunkt).

Sverige: Anarkism.info om valen.”Det viktiga är inte om en röstar eller inte
, utan vad en gör de andra dagarna, det är då rörelser kan byggas som på ett direkt och effektfullt sätt kan förbättra vår vardag, och samtidigt staka ut riktningen mot en både radikal och långsiktig förändring där vi tar makten över alla aspekter av våra liv”.

https://anarkism.info/2018/09/04/tretton-teser-om-valen/


Sverige: ”Vi ser en vänstervåg just nu”.
Sverigedemokraterna störtdyker och tappar närmare tre procentenheter i den senaste opinionsundersökningen från DN/Ipsos. Samtidigt fortsätter Vänsterpartiet att öka sitt väljarstöd (ETC). Fortsätt så!

Sverige: 31 procent av SD:s ledamöter lämnade i förtid. Fler kommunpolitiker än någonsin har hoppat av sitt förtroendeuppdrag i förtid under mandatperioden. Mer än var femte stol i landets fullmäktigen har lämnats (svd). Och det kan man ju förstå!

De enda som har något utbyte av partiet, ett rikt utbyte får man ju säga, är de fyras gäng i toppen som föraktar resten, valboskapen med sina vulgära åsikter. Men de fina herrarna i höjden är inte SD, det är fotfolket som utgör partiet och de står mycket närmare AfS/NMR än partiledningen. Utesluter man en nazist kommer det genast två nya.

https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/09/06/sd-skandaler-ett-axplock/

Sverige: ”Vår frihet hotas av Sverigedemokraterna”. 253 kända svenskar ställer sig bakom uppropet ”Vad som helst men aldrig SD”. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kar6MQ/var-frihet-hotas-av-sverigedemokraterna

Sverige: Nazist får fängelse för vapenbrott. Den 48-årige nazist som åtalats för grovt vapenbrott och förberedelse till mord dömdes på onsdagen av Sundsvalls tingsrätt till fängelse i två och ett halvt år (svt). Var fanns Säpo? Inte där i alla fall.

Konsten: Hope.


emma

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: