Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 28/1 2017. Idiotstopp för flyktingar i USA.

Världen: Inga syriska flyktingar kommer att släppas in i USA – på obestämd tid, eller till dess att presidenten själv beslutar att de inte längre utgör ett hot mot landets säkerhet. De nya resereglerna till USA har redan börjat få effekter och rapporter kommer om människor som fastnat på flygplatser runt om i världen. Människorättsorganisationer rasar mot beslutet (AB).

Sverige: Polismannen som dömdes för vållande till annans död till villkorlig dom och dagsböter överklagar till hovrätten trots den uppseendeväckande milda domen. Han anser att han är oskyldig till dödspåkörningen av ett äldre par på ett övergångsställe i Landskrona (HD). Avskaffa omedelbart gräddfilen i rättsväsendet för poliser!

Sverige: Säpo utreder kopplingar mellan tre bombattentat som inträffat den senaste tiden i Göteborg, varav två riktats mot flyktingboenden. Förundersökningsledaren bekräftar för SVT Nyheter Väst att säkerhetspolisen, förutom de två bombdåden vid olika flyktingboenden i januari, även tittar på samband med ett tredje bombdåd – en explosion vid Syndikalisternas lokaler i centrala Göteborg i november i fjol (AB). http://blog.zaramis.se/2017/01/28/de-nazistiska-terrordaden-i-goteborg-tidsinstallda-bomber/

Det som är uppenbart för alla – att det är nazisterna som står för terrorismen i Sverige – behöver inte utredas, bara åtgärdas! Både Säpo och Sydsvenskans ledarsida lever kvar i föreställningen om islamistisk terrorism som inte förekommer i Sverige och missar elefanten i rummet – nazismen.

Malmö/Lund: Allaktivitetshuset i Dalby kommer att fortsätta att drivas i kommunens regi. Det beskedet fick Dalbybor när de på fredagen överlämnade över 900 namnunderskrifter med krav på att få fortsätta sina verksamheter i huset (HD).

Konsten: Konst och politik. Grafikern Bengtgöran Flood är starkt kritisk mot MKB. Jag är fast besluten att agera politiskt, säger Bengtgöran Flood, en av Värmlands mer kända konstnärer. Anledningen till hans utspel är moderatledaren Anna Kinberg Batras förslag om en ett budgetförslag gemensamt för den borgerliga Alliansen. Att hämta stöd hos Sverigedemokraterna vore helt förödande för det svenska folket, anser Bengtgöran Flood (nwt.se).


flood1

Courtesy Bengtgöran Flood.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: