Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RITNINGAR FÖR EN ANARKISTISK FRAMTID.

Läs om husockupationen i Köpenhamn igår! https://gatorna.info/threads/husockupationen-i-kopenhamn-igar-2525/ (gatorna.info).

En intervju med det polska anarkistförbundet. I denna del av vår serie ”Ritningar för en anarkistisk framtid” fick vi prata med det polska anarkistförbundet, som gör ett underbart arbete för att samla de olika anarkistorganisationerna i det så kallade Polen. I den här intervjun pratade de med oss ​​om hur de är organiserade, deras lokala aktiviteter och hur det är att bekämpa fascister och katoliker som försöker försämra människors rättigheter i landet. Du hittar dem på Twitter och på deras hemsida.

-Vilken roll hoppas ni kunna spela i den anarkistiska rörelsen? -Vi är lokalt baserade i staden Wroclaw, men vi letar efter kontakter och gör propaganda på mindre platser runt omkring oss. Vi vill bidra globalt och lokalt med våra erfarenheter och idéer i alla strider vi utkämpar nuförtiden. När vi arbetar lokalt i vårt samhälle försöker vi radikalisera vänstern i vår stad till anarkistiska idéer och metoder och hjälpa andra frihetliga grupper i vår stad, eftersom vissa av dem kanske inte har erfarenhet, på grund av detta skapade vi KWW (Free Wroclaw Confederation) för att samarbeta alla tillsammans. En annan punkt vi arbetar med handlar om utbyte av idéer med andra grupper inom det polska territoriet och utanför. – Hur arbetar ni, är ni horisontellt organiserade och vem fattar besluten? -Vi arbetar horisontellt med regelbundna möten varje vecka. Vi har några funktioner som granskas kollektivt och ändras över tid (The Commoner).

Illustrerad Vetenskap skriver om plasmaforskning. Het plasma, som på solen, förbränner vanlig luft eller väte som finns i överflöd och avsöndrar endast helium och det utnyttjas redan i flygplansmodeller. Vasimir-modellen leder utvecklingen. När fusionskraftverken utvecklats färdigt har vi en närmast oändlig miljövänlig energikälla som kan ersätta den farliga fissionskraften i kärnkraftverk samt miljöfarligt fossilbränsle (Ill. Vet. 4/2021).

Australien ger årlig ursäkt till urbefolkningen. Australiens premiärminister Scott Morrison uppmärksammade på måndagen årsdagen för att be landets urinvånare om ursäkt.

Mer nederbörd än normalt har bidragit till att grundvattennivåerna har återhämtat sig rejält, enligt Sveriges Geologiska Undersökning. Myndigheten ser att utgångsläget inför sommaren ser tämligen positivt ut eftersom återhämtningen verkar fortsätta (svt).

Konsten: Lotek gatukonst.

***

Citatet: Det effektivaste sättet att byta regering är genom lobbyverksamhet, inte rösträtt. Och som lobbyverksamheten fungerar är det bara de rika och mäktiga som garanteras en röst”. — Freedom News.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 15 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: