Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HÅKAN HELLSTRÖM STREET ART: POESIN ÄR PÅ GATAN.

Den fantastiska bokhandeln Strand i New York där jag varit så många gånger och hittat sällsynta böcker – har haft ekonomiska problem under Corona. Men den räddades av de trogna stamkunderna som kom i massor när man bad om hjälp. Puh! Strand är en värdefull institution med sitt enorma lager av både nytt och gammalt och med sina låga priser. Norman Mailers ”The Faith of Graffiti” I folioformat köpte jag där och det var deras sista exemplar! Utan böcker vore livet inte värt att leva. Men det är det.

Klockan 3 i natt blev klockan 2. Hoppas det är sista gången vi behöver ändra tid. Helt onödig förändring som aldrig borde ha genomförts. Många kommer garanterat att bli försenade till jobbet. Som pensionär har jag inte längre några stressiga tider att passa och det är underbart.

Konsten: Hela Göteborg har smyckats med Håkan Hellström-citat i pratbubblor med vidhängande character av en anonym gatukonstnär. Soft. Poesin är på gatan.

***

***

Citatet: ”Du är bara ung en gång, men du kan vara omogen hela livet”. ― Germaine Greer,  feminist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades den 25 oktober, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com