Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 1/4 2017. Fake news, post-truth och alternativa fakta.

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

Världen: Är galen. Ett aprilskämt i global skala. Men var är systemet i galenskapen?  Letar vi förgäves efter. Låt oss byta system och lansera förnuftet!

Sverige: Begreppet ”fake news”, falska nyheter, har varit i fokus sedan det amerikanska valet. Det handlar om allt från rykten till konspirationsteorier och medvetna lögner som sprids i stor skala på nätet, ofta i politiskt syfte. Fake news och ”alternativa fakta” har alltså varit i svang sedan det amerikanska valet 2016-2017. Det handlar om allt från rykten till konspirationsteorier, desinformation och medvetna lögner som sprids i stor skala på nätet, ofta i politiskt syfte. Man har t.om. myntat begreppet pre-truth/post-truth. Detta är överhetens lömska dimridåer i den semantiska krigföring som ständigt pågår.  Men den går att överlista.

Som en följd av detta väljer flera tidningar att stå över aprilskämten i år (SDS). Vilket ger det hela ytterligare ett löjets skimmer och den politiska kasperteatern om möjligt ännu mer oseriös. Hur länge ska despoterna få leka med våra liv?

Malmö/Lund: 20 plusgrader var det här – äntligen ! – och den första humlan hälsade jag välkommen i rabatten. Så nu kan man börja njuta av att vara utomhus igen…

Konsten: Mina tre senaste målningar. Att sätta färger intill och mot varandra är vad det handlar om här. Och är det inte vad det alltid handlat om?


KONKRET

  S. Jacobson: Konkret 1-3. 

***

Uppdateringar: ”ABC för Autonoma” har fyllts på med bl.a. Operaismen.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com