Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARCHIST ART.

Bråk har brutit ut mellan prokinesiska demonstranter och demokratirörelsen i Hongkong. Polis fick ingripa när personer med kinesiska flaggor som skrek ”Stöd polisen” och ”Håll modet uppe Kina” drabbade samman i en galleria med demonstranter som protesterar mot Kinas inflytande i regionen (SDS).

För några dagar sedan
publicerade Historiepodden ett avsnitt om anarkism. Som vanligt är det den ofta missförstådda ”handlingens propaganda” som kritiseras. Anarkism.info kommenterar: ”Men för att vara meningsfull behöver sådan kritik framföras baserat på en god förståelse av teorin såväl som praktiken, och inte på en ytlig upprepning av nidbilder filtrerade genom härskande ideologiers olika blickar”. https://anarkism.info/2019/09/12/propagandans-handling/

En Prideparad ska för första gången arrangeras i Sölvesborg. Beslutet har fattats efter det kritiserade beskedet om att regnbågsflaggan inte längre ska hissas på stadshuset i Sölvesborg (svd).

Konsten: Anarchist Art and Propaganda.


a

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 september, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com