Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #875. Rosa-svart Pride.

Världen: El Nino som orsakat lågt vattenstånd i kraftdammarna i Venezuela har nu avtagit och elransoneringen har hävts (BBC).

Sverige: I en artikel i Ystad Allehanda presenteras Sven-Arne Hökenström som ”Sveriges första graffitimålare”. Det stämmer inte, han var som ”Höken” en av Sveriges första brigadmålare, vilket är en helt annan tradition. Däremot var han verksam på Graffitiskolan i Stockholm 1987, innan nolltoleransen slog till. Idag är han konstnärligt verksam i Norrtälje, och gästar just nu Street Art Österlen.

Malmö/Lund: Det blir rosa-svart Pride 5-6 augusti i Malmö!

Konsten: ”Graffiti är en konstform precis som de andra. Det finns inte heller belägg för att graffiti skulle innebära en ökad risk för skadegörelse. Tvärtom visar statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) att öppna väggar leder till minskad skadegörelse. I flera städer som infört öppna väggar har skadegörelsen gått ned”, skriver Nina Halden Rönnlund om Konstfestivalen i Enköping (e-posten).

Konsten: Latuff om flyktingkrisen.


latuff

Courtesy Latuff.

 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 juli, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com