Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #876. Förbjud rasistiska organisationer!

Världen: Som vi tidigare har berättat finns det uttalade misstankar om att militärkuppen i Turkiet var arrangerad av Erdogan. Nu visar det sig att det redan före kuppen fanns listor på folk som skulle arresteras, vilket nu har skett. – Det verkar som om i alla fall någonting har varit förberett. Listorna fanns tillgängliga, vilket tyder på att de var förberedda och avsedda att användas vid något tillfälle, säger Johannes Hahn enligt Reuters (aktuelltfokus.se). Oavsett hur kuppen blev till är den nu en förevändning för Erdogan att krossa allt motstånd och stärka sin makt.

Sverige: ”De mänskliga rättigheterna måste alltid prioriteras högst. Gör vi inte det så är vår demokrati i fara. Nazism och fascism har kommit till makten genom demokratiska val tidigare. I Tyskland ledde det till förintelsen. När rasister genom torgmöten och uttalanden i riksdagen markerar att Sverige inte är till för alla ges de fritt spelrum. Vi kan inte låta historien upprepa sig. /…/Förbjud alla rasistiska organisationer i Sverige. Se till att lagstiftningen mot hatbrott som finns också tillämpas i praktiken. Tillsätt en oberoende part för att utreda brottsanklagelser inom polisväsendet. Inför en obligatorisk utbildning i antirasism, genus och normkritik för rättsväsendet”, skriver Mattias Elensjö i Folkbladet.

Malmö/Lund: Islamofoberna i Pegida ska komma till Lund på fredag, kom och protestera med Lundabor mot rasism! https://www.facebook.com/events/1627349904223758/

Malmö/Lund: Malmö Pride, som tidigare gått under namnet Regnbågsfestivalen, har vuxit enormt under de senaste åren. 2013 gick 1500 personer i Malmös egna Pridetåg. Förra året deltog över 8000. Och i år räknar festivalgeneral Filip Filipek med att minst 12 000 personer kommer att dansa och sjunga sig fram genom stan. Håll utkik efter rosa-svarta avdelningen!

Konsten: Vaughn Bodé Tribute.


Vaughn_Bode_Tribute_by_c4rl

Courtesy C4rl.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 19 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: