Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #506. Klart grabben ska ha sin staty!

Konst&Politik 27/9 var mycket uppskattad med extremt höga besökssiffror. Vi tackar för det. Jag älskar er. Peace out!

 

Världen: UFO i Aguadilla, Puerto Rico 25/4 2013.

Detta måste vara det mest pålitliga ufo-filmklippet hittills (DN). Jag kan inte se några seriösa invändningar mot att klippet visar något verkligt här, men hur ska man tolka det? Inga kända föremål uppträder på detta sätt: det rör sig både över och under vattnet och delar sig vid ett tillfälle i två identiska föremål som fortsätter framåt i samma hastighet innan de försvinner. Tusen experttimmar av analys har inte kunnat nå fram till en förklaring. (Filmen finns i länken ovan med ett foto nedan).

En allt vanligare teori inom forskningen är att dessa okända fysiska föremål – som är alldeles för små för intergalaktiska resor – inte kommer från yttre rymden utan snarare från andra dimensioner. Att sådana dimensioner existerar är knappast kontroversiellt, men däremot är det oklart om och i så fall hur det går att röra sig mellan dem. Gravitationsvågor är de enda som har den egenskapen. Fascinerande.


ufo

Sverige: Fusionskraft.

Kärnfusion har lyckats i Göteborg genom att beskjuta deutrium med laser. Processen kan användas för att alstra elekticitet och en miljövänlig energikälla i litet format beräknas vara klar om tre år. Ännu något som kommer att göra kärnkraften (fission) överflödig.


Malmö/Lund: Den stora flykten över sundet 1943.

I dessa flyktingtider kan det vara lämpligt att erinra sig vad som hände på Öresund 1943.

”Sverige öppnade dörren och tog runt månadsskiftet september och oktober 1943 emot över 7 000 danska judar som smugglades över Öresund av frivilliga danska fiskare. Istället för att deporteras till olika dödsläger i Tyskland fick judarna en fristad i Sverige” (SDS).

 

Konsten: Tom of Finland

Den homoerotiske artisten Tom of Finland, Touko Laaksonen (1920 -1991) som bl.a. förekommer på finska frimärken, får inte bli staty i sitt hemland. Han har spelat en viktig roll för gayrörelsen och som tecknare är han ansedd för att vara mycket skicklig. Flera retrospektiver har hållits, senast i Los Angeles. Klart grabben ska ha sin staty!

tomAnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 september, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: