Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #506. Klart grabben ska ha sin staty!

Konst&Politik 27/9 var mycket uppskattad med extremt höga besökssiffror. Vi tackar för det. Jag älskar er. Peace out!

 

Världen: UFO i Aguadilla, Puerto Rico 25/4 2013.

Detta måste vara det mest pålitliga ufo-filmklippet hittills (DN). Jag kan inte se några seriösa invändningar mot att klippet visar något verkligt här, men hur ska man tolka det? Inga kända föremål uppträder på detta sätt: det rör sig både över och under vattnet och delar sig vid ett tillfälle i två identiska föremål som fortsätter framåt i samma hastighet innan de försvinner. Tusen experttimmar av analys har inte kunnat nå fram till en förklaring. (Filmen finns i länken ovan med ett foto nedan).

En allt vanligare teori inom forskningen är att dessa okända fysiska föremål – som är alldeles för små för intergalaktiska resor – inte kommer från yttre rymden utan snarare från andra dimensioner. Att sådana dimensioner existerar är knappast kontroversiellt, men däremot är det oklart om och i så fall hur det går att röra sig mellan dem. Gravitationsvågor är de enda som har den egenskapen. Fascinerande.


ufo

Sverige: Fusionskraft.

Kärnfusion har lyckats i Göteborg genom att beskjuta deutrium med laser. Processen kan användas för att alstra elekticitet och en miljövänlig energikälla i litet format beräknas vara klar om tre år. Ännu något som kommer att göra kärnkraften (fission) överflödig.


Malmö/Lund: Den stora flykten över sundet 1943.

I dessa flyktingtider kan det vara lämpligt att erinra sig vad som hände på Öresund 1943.

”Sverige öppnade dörren och tog runt månadsskiftet september och oktober 1943 emot över 7 000 danska judar som smugglades över Öresund av frivilliga danska fiskare. Istället för att deporteras till olika dödsläger i Tyskland fick judarna en fristad i Sverige” (SDS).

 

Konsten: Tom of Finland

Den homoerotiske artisten Tom of Finland, Touko Laaksonen (1920 -1991) som bl.a. förekommer på finska frimärken, får inte bli staty i sitt hemland. Han har spelat en viktig roll för gayrörelsen och som tecknare är han ansedd för att vara mycket skicklig. Flera retrospektiver har hållits, senast i Los Angeles. Klart grabben ska ha sin staty!

tomAnarchyIsOrder

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 september, 2015 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com