Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TO BE CONTINUED.

Det som sker är en allmän radikalisering av samhället i USA som har fått en katalysator, en förenande punkt i explosionen av ilska mot lynchningen av George Floyd och lynchningen av svarta i allmänhet. Denna explosion av social ilska överträffar klart vänsterns tidigare organisatoriska ramar.

Det här är i själva verket möjligen ett av de historiska ögonblick då en samhällsrevolt öppnar möjligheter för en radikal förnyelse av den organiserade vänstern.  (Internationalen). Ja tack, men Arbetarråden istället för Partiet den här gången!

Hambacher-skogen, Tyskland: Forest Anti-Spe Days 24-27 September 2020. forestantispedays@riseup.net

När Domus kom till stan är en dokumentär om massakern på våra städers gamla stadskärnor. Supermarkets med parkeringshus klubbades okritiskt igenom av kommunpampar, stadsarkitekter och storköpskapitalister. Och det händer än idag – i Kv. Galten i Lund. Aldrig mer! https://www.svtplay.se/video/187817/nar-domus-kom-till-stan

Konsten: To be Continued.


images.jpeg

***

Citatet: ”Eran av slavar under herrar kommer att ge plats för en era av herrar utan slavar vilken kommer att dominera hela historien. Projektet för den totala, enhetliga människan kommer att vara en del av ’generaliserad självförvaltning’, också känd som ’poesin skapad av alla’. I själva verket definierar denna poesi sig själv som fullbordandet av frihet och kreativitet i världen”. —Francois Bott /Not bored!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades den 22 juli, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com