Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 5-6 /10 2017. Inget ”vänstervåld” den 30/9.

Världen: Nobelpriset i kemi 2017 går till Jacques Dubochet, Joachim Frank och Richard Henderson. De prisas för avbildningen av livets molekyler. Jacques Dubochet, Joachim Frank och Richard Hendersson delar på årets Nobelpris i kemi. De prisas för utvecklingen av kryoelektronmikroskopi – en metod som möjliggör och förenklar avbildningen av biomolekyler. Upptäckten av kryoelektronmikroskopin är avgörande för både den grundläggande förståelsen av livets kemi och läkemedelsutvecklingen. Metoden gör det möjligt för forskare att studera biomolekyler på ett nytt sätt och har tagit biokemin in i en ny era, enligt Vetenskapsakademin (Expr.) För första gången kan molekyler och t.om. atomer ses med blotta ögat.

Sverige: Nazistiska provokatörer stod för det så kallade vänstervåldet, skriver Svensson på zaramis.se. NMR har erkänt att deras infiltratörer fanns i den antifascistiska demonstrationen. Den 17-åring som anhållits för stenkastning har inga politiska kopplingar alls. Alla anklagelser om ”vänstervåld” kan alltså betraktas som falska. http://blog.zaramis.se/2017/10/02/nazistiska-provokatorer-stod-for-det-sa-kallade-vanstervaldet/

Submedia: Antifa Shuts Down Nazi March In Sweden: pic.twitter.com/zURxQ3Choo

Sverige: Statsminister Stefan Löfven efterlyser kraftigare åtgärder för att stoppa nazister i Sverige. Utrikesminister Margot Wallström säger dessutom att nazisters militärresor borde jämföras med terrorträning.– Vi måste se över nu om nuvarande lagstiftning är tillräcklig för att motarbeta den här typen av krafter, säger Löfven till Ekot.

Malmö/Lund: Lunds kommuns resultat för 2017 väntas bli 28 miljoner kronor, vilket är 40 miljoner sämre än budget och långt från målet (skd).

Konsten: La Revolution mon amore.


681

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com