Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SNABB VÄRLDSREVOLUTION MÄNSKLIGHTENS ENDA HOPP.

MIT använde en världssimuleringsmodell för att lära sig hur vår värld skulle gå från 1972 till 2060. Modellen tittade på ett antal faktorer som befolkning, matförsörjning, industriproduktion och ihållande föroreningar och fann att en samhällskollaps kunde hända år 2040. Forskningen kritiserades vid den tiden, men en redovisningsbyrås analys tog en annan titt på MITs data och fann att deras starka förutsägelse var korrekt. Det senaste arbetet visar att vår affärsmässiga mentalitet kommer att leda till en nedgång i den ekonomiska tillväxten under det närmaste decenniet, med en total kollaps år 2040.

Mänsklighetens enda hopp är alltså en total världsrevolution före 2040 som helt ändrar våra förutsättningar att överleva som civilisation – och då som en helt annan civilisation än hittills. Anarchy is order – keep fighting to the end!

Vi behöver ett offentligt bankväsende. De grundläggande funktionerna för investeringar är för viktiga för att lämnas i händerna på privata banker som bara är intresserade av att göra vinst. Vi behöver offentliga banker – något som lagen om offentligt bankväsende som infördes av representanterna Alexandria Ocasio-Cortez och Rashida Tlaib, skulle ge oss (Jacobin Magazine).

Ingen nåd från domstolarna: Långa fängelsestraff för Bristol Kill the Bill -demonstranterna.1 augusti: Protesten mot lagstiftningen om polisbrott och domstolar den 21 mars i Bristol har resulterat i en av de mest ondskefulla förtryckskampanjerna mot demonstranter i vår långa erfarenhet (Freedom News).

Nedskärningar, privatisering, politisk styrning och nationalistisk exkludering. De som vill för­svara bibliotekens utjämnande kraft får alltmer att hantera. Den socialistiska biblioteks­föreningen BiS har drivit kampen sedan 1969 och tänker fortsätta (Flamman).

Konsten: USAs handelsembargo mot Kuba måste omedelbart bort!

***

Citatet: ”Enligt FN beror nöden inte alls på att det råder brist på livsmedel eller rent vatten i världen. Tvärtom finns det mer än någonsin. Problemet är att det som finns fördelas så ojämnt. Enligt FN:s beräkningar skulle hela jordens grundläggande behov av mat, dricksvatten, utbildning och sjukvård kunna täckas av en fyraprocentig skatt på världens 225 största förmögenheter”. — Le Monde Diplomatique, november 1998 / etc.se. 98-12-19.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 2 augusti, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: