Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KAPITALISM OCH RASISM.

Den fundamentalistiska islamistiska milisen antas redan ha fångat upp till hälften av hela Afghanistans territorium, inklusive lukrativa gränsövergångar med Iran och Pakistan (BBC).

En judisk röst för fred (קוליהודילשלום) motsätter sig anti-judiskt, anti-muslimskt och anti-arabiskt bigotteri och förtryck. JVP strävar efter ett slut på den israeliska ockupationen av Västbanken, Gazaremsan och Östra Jerusalem; säkerhet och självbestämmande för israeler och palestinier; en rättvis lösning för palestinska flyktingar baserad på principer som fastställts i internationell rätt; ett slut på våld mot civila; och fred och rättvisa för alla människor i Mellanöstern. jewishvoiceforpeace.org

Paul Wootton. Efter den senaste protestaktionen vid Maghaberry -fängelset uppmanar familjen till John Paul Wootton nu den nuvarande generaldirektören för Nordirlands kriminalvård, Ronnie Armor, att ingripa för att hjälpa till att avsluta de pågående diskrimineringshandlingarna mot deras son, bror, farbror och offer för rättvisan, John Paul Wootton (Freedom News).

Den svenska högerns segerrus när Hitler tog makten. Extremhögerns framgångar ställer vår tids borger­lighet inför samma dilemma som 1930-talets. Journalisten Erik Sandberg gräver i arkiven och upptäcker en förbluffande stor entusiasm hos den svenska högern när Adolf Hitler tog makten (ETC). https://www.etc.se/inrikes/den-svenska-hogerns-segerrus-nar-hitler-tog-makten

Konsten: Rysk sf-konst.

***

Citatet: ”Du kan inte ha kapitalism utan rasism, och du kan inte ha rasism utan kapitalism”. — Malcolm X.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 1 augusti, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: