Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VÄNSTERPARTIET 13,3 %.

USA: Förbjud privata stränder! Det finns få sommaraktiviteter som är viktigare än resor till stranden. Men stora stränder vid vattnet i hela landet är privat egendom med gränser för allmänheten. Detta är ett brott: alla stränder ska vara offentliga (Jacobin Magazine).Ja, och för Sverige med ett kallare klimat ska även kommunala utomhusbad och simhallar vara gratis, liksom biblioteken är det.

Vänsterpartiet når det högsta stödet någonsin i SVT/Novus väljarbarometer, 13,3%, enligt en ny partisympatiundersökning. 

På Lunds Konsthall visas just nu färgglad textilkonst – till min totala överraskning och förtjusning. Det var mycket länge sedan färg fanns här. Måleri nästa? Det görs mängder av bra måleri internationellt i dagsläget så varför inte också i Lund? Lämna den akademiska ortodoxin – låt lundaborna få visuella upplevelser. Tack på förhand Åsa Nacking.

Konsten: Graffitiskulptur är alltid kul. Rammellzee och Mare var  bland de första med tredimensionell graffiti. Populära material är frigolit, plexiglas och metall. Här har man gått ett steg längre – men det är ändå graffiti-arrows vi ser. https://wallpapercave.com/graffiti-technica-wallpaper

***

Citatet: ”Man ska ljuga så det låter sannolikt”. —- Mats Thuresson (sd) förklarar sitt påstående att ”en miljon muslimer i Sverige lever på bidrag”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 30 juli, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: