Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SÄPO FÖRFÖLJER VÄNSTERKURDER.

Avskaffa OS. De olympiska spelen i Tokyo 2020 är precis som alla andra OS: en bonanza för företagsvinster och eländiga för alla andra. OS kan inte reformeras – det är dags att avskaffa dem (Jacobin Magazine).

Picknick inför 4e september. När: 2021-07-25 12:00. Var: Jesusparken, Malmö. Söndagen den 25e juli bjuder 4e september-kommitten in till en heldag av picknick och häng i Jesusparken i Malmö. Picknicken är startskottet i en kampanj emot de nyliberala attacker som sker i samhället just nu, som förslaget om marknadshyror och nedmonteringen av LAS. På söndag kommer det finnas bokbord, fika och musik på plats och det kommer finnas folk från kampanjen som kan informera mer om den kommande demonstrationer och hur man själv kan bidra och organisera sig. Ses i Jesusparken på söndag, från klockan 12 – sent!  —#4septkommitten (via gatorna.info).

Utvisningshoten hänger kvar över dussintals vänsterkurder som Säpo betraktar som faror för rikets säkerhet. Samtidigt planeras en JO-anmälan mot Säpo eftersom myndigheten sekretess­belagt sina anklagelser (ETC). Skandalöst. Kurderna bekämpar IS-terroristerna – hur skulle de själva kunna vara terrorister? Säpos vänsterhat ger dem hallucinationer.

Konsten: Politiska polisen.

***

Citatet: ”Det går inte an att Säpo uppträder som Dupond och Dupont, den svenska journalistkåren tar sig fram som Kling och Klang och politikerna låter som Bill och Bull”.— Åsa Linderborg.

***

Annons

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 21 juli, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: