Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EU ANGRIPER ANARKISMEN.

USA: s blockad mot Kuba måste upphöra. I sextio år har USA strävat efter att strypa Kubas ekonomi och tillföra det kubanska folket elände. Blockader är krigsmetoder – och det är dags för kriget mot Kuba att sluta (Jacobin Magazine).

EU kan komma att införa insatser riktade mot vad de kallar för ”våldsam vänsterextremism och anarkism”. Förslaget behandlas för tillfället av EU:s arbetsgrupp mot terrorism (Arbetaren). Där föll det sista fikonlövet från den omskrutna yttrandefriheten. Frihetligt socialistiska dissidenter ska tystas – men vi låter oss inte tystas, no way. Högerextremismen, den religiösa fascismen och Staten är det akuta terrorhotet, inget annat.

”Annie Lööf känner ingen skam, hon spelar spelet och skulle aldrig hållas tillbaka av fluffiga begrepp som heder eller moral /…/ Att hon överlever detta är exempel på hur ett system bryts ner, hur det inte längre är lönt att lyssna, för det som sägs betyder ju inget längre. Jag hatar Annie Lööf, för hon har sabbat för oss alla” skriver Anna Björklund i Fokus. Instämmer med acklamation.

Konsten: Psychedelic Art: Phoenix Blanket.

***

Citatet: ”Jag kan inte stötta Sverigedemokraterna och samtidigt inte vara rasist.  Ulf och Ebba stöttar Sverigedemokraterna och därmed blir Ulf och Ebba rasister, som jag ser det”. – Simon Vinekur i Magasinet Paragraf. om rasisthögern.

***

En kommentar på “EU ANGRIPER ANARKISMEN.

  1. svärdtorp
    31 juli, 2021

    Man kan står för vänster eller höger, vara anarkist och vara militär. Problem är inte det. Problemlösning är att DU MÅSTE HA KUNSKAP FÖR ATT HANTERA STUNDEN och med det är du en del av revolution!

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 18 juli, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: