Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NEJ TILL KAPITALISM!

#4sep – Nej till kapitalism! När: 2021-09-04 17:00. Var: Möllevångstorget, Malmö. 

Det får räcka nu. Arbetarklassen ska inte betala för kapitalismens kris. Vi vägrar acceptera att ansvaret för symtomen läggs på någon annan än politikerna och överklassen. Politikerna har valt sida, kapitalets sida. Konfliktlinjen mellan arbetare och kapital har förflyttats allt mer till kapitalet fördel. Samtidigt drabbas rasifierade, kvinnor och miljön av regeringens dåliga politik. Politikerna talar om vikten av att kompromissa, hitta lösningar och samarbeta. Vi organiserade arbetare vet att en inte kompromissar med kapitalet, inte sammarbetar med kapitalet. Vi vägrar att låta oss representeras av klassfiender som säljer ut våra liv till kapitalet.Vi uppmanar till brett deltagande från hela landet. Hör av er till oss om ni vill delta eller undrar hur ni kan ni kan bidra. 4:e september kallar vi till en demonstration mot nyliberaliseringen av samhället, för socialistiskt politik och brett motstånd.

Regeringen har genomfört vidriga och våldsamma lagar. De har förbjudit rätten att strejka, tagit av våra gemensamma resurser och gett till de rika. De är i färd med att urholka anställningsskyddet så att chefen fritt ska kunna sparka hbtq-personer eller sådana chefen tycker är besvärliga. De försökte fram till nyligen sälja ut rätten att förhandla om hyror för att införa marknadshyror, samtidigt som de inte bygger nya bostäder.

Vi kräver fullt inflytande över våra liv på alla plan, punkt. Vi tror inte på att kompromisser stärker vår ställning, eller förbättrar för någon annan än för överklassen och dess allierade. Det har socialdemokratin (inklusive vänsterpartiet) med all pedagogisk tydlighet visat oss. Eftersom det kapitalistiska systemet bygger på utsugning av arbetaren, exploatering av både människor, djur och miljö. Politikerna vill gärna rikta fokus och skylla samhällsproblem på invandrare. De vill lyfta fram kriminalitet som vårt största samhällsproblem. De pratar om kriminella klaner, men nämner inte de rika familjer som äger allt för stor del av våra resurser, urholkar välfärden och sysslar med förskingring, pengatvätt, skatteflykt och korruption. Vi vill att klasser ska upphöra och samhället styras utifrån vad som är bra för alla. Nedmontera kapitalismen. Andra verkligheter är möjliga där vi arbetare har inflytande över våra egna liv. Ingen representerar oss. Direkt aktion för klassen!

Vi välkomnar alla initiativ mot regeringens nyliberalism. Vi ser gärna att olika perspektiv och delar av sossarnas högerpolitik attackeras. Använd då hashtagen #4sep. Sociala medier kommer snart.  —#4sepkommitten (via gatorna.info).

Konsten: 4 september.

***

Citatet: ”Kapitalismen har inte alltid funnits i världen och kommer inte alltid att finnas kvar”. – AOC.

***

2 kommentarer på “NEJ TILL KAPITALISM!

  1. svärdtorp
    31 juli, 2021

    TOPPEN information! NEJ till kapitalism!

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 17 juli, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: