Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RADIKAL ESTETIK.

USA: Med sin seger förra veckan kommer Buffalo’s India Walton nästan säkert att bli den första socialistiska borgmästaren i en stor amerikansk stad på flera år. Hon återupplivar en robust amerikansk tradition: kommunal socialism (Jacobin Magazine).

DN/Ipsos mätning visar att (v) gått från 10 till 12%. Att stå för sitt ord lönar sig. Att (mp) har hamnat under spärren är märkligt – klimatkrisen borde göra att deras underlag ökar istället för minskar. Nu väntar en lång rad omröstningar; först ut är den lille kanaljen Ulf ”avskaffa välfärden” Kristersson.

Sydsvenskan skriver om det destruktiva Genombrottet, en motorväg genom innerstaden som politiker och byråkrater försökte genomföra under stort hemlighetsmakeri i slutet av sextiotalet. Man menar att Agne Gustafsson (s) var den som avstyrde galenskaperna. Det stämmer bara delvis. Det var AntiRivningsGruppen, ARG, som ledde en massiv folkopinion mot projektet som sen röstades ner med ytterst knapp marginal. ARG nämns inte ens i artikeln. Tack vare dem finns det mesta av stadskärnan kvar i Lund, till skillnad från hur det ser ut i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Konsten: Rene Magritte: Time transfixed.

***

Citatet: ”I sina bästa stunder har konstens radikala estetik tillsammans med medier bildat en kritisk offentlighet”. —Thaverius.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 30 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: