Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARKOKOMMUNISM.

Sveriges socialdemokratiskt styrda regering är i kris efter nederlaget i måndagens misstroendeomröstning. Den förlorade sitt vänsterstöd för införande av marknadshyra vilket visade hur den nyliberala delen av socialdemokratin undergräver sina egna positioner (Jacobin Magazine).

Någon som kallar sig Oliver har hört av sig hit och tycker jag varit för entusiastisk över (v):s agerande. Ja kanske det, det har varit lätt att dras med i de senaste dagarnas dramatik. Oliver behöver inte vara orolig, jag kommer alltid att vara anarkist. Men betänk den rödsvarta fanan: hälften rött, hälften svart.

Det svenska skogsbruket. Greenpeace skriver:

Med anledning av EU-kommissionens stöd för en radikal förändring av det svenska skogsbruket uppmanar vi regering och riksdag att: 1) Lagar och föreskrifter skrivs om för att uppmuntra kontinuitetsskogsbruk i stället för kalavverkningar. 2) Skogsstyrelsen ges uppdrag, mandat och resurser för att se till att svenskt skogsbruk bedrivs på ett sätt som inte skadar klimatet eller ekosystemen bland annat genom ett tätare samarbete med skogsägare för att införa kontinuitetsskogsbruk istället för kalavverkning. 3) Regeringen och riksdag ändrar ägardirektiv för Sveaskog som förbjuder kalavverkning och inför istället ett ekosystembaserat skogsbruk.

Konsten: There’s No Governement Like No Governement (poster).

***

Citatet: ”Att bli regerad är att bli bevakad, inspekterad, utspionerad, dirigerad, reglementerad, placerad i en fålla, indoktrinerad, uppläxad, kontrollerad, värdesatt, censurerad, kommenderad, och det av personer som varken har befogenhet, kunskap eller förmåga.”    — Pierre-Joseph Proudhon (1809-1865) anarkist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 24 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: