Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANTIKAPITALISTISK SOMMARKAMPANJ!

Nooshi har gett vänstern välbehövligt nytt självförtroende. Det är hög tid att vi diskuterar och agerar kring hur samhället skulle kunna se ut – inte bara hur det är eller hur vi ska rädda de sista resterna av folkhemmet. Ett samhälle för alla, med ekonomisk demokrati, utan fascism, härskarklass eller privat ägande. 

***

Workshop: Antikapitalistisk demo och sommarkampanj. När: 2021-06-27 14:00. Var: Revolt, Malmö. Söndagen den 27e Juni kommer vi att hålla ett möte på Revolt för att diskutera hur vi som utomparlamentariska krafter kan samordna en större kampanj mot nyliberalismens attacker mot lönearbetare och hyresgäster. Planen är att ha kampanjen pågående genom sommaren och låta den kulminera i en större demonstration i mitten av augusti. Då folkets intresse står i tydlig konflikt med både staten och kapitalets vilja måste vi göra allt för att få våra röster hörda och presentera ett solidariskt och hållbart alternativ. Om detta är något du, din grupp eller någon av dina kamrater är intresserad av så är du varmt välkommen att delta på mötet!

Klockan 14.00 på Revolt (Nobelvägen 17, bakom Burek House). https://gatorna.info/threads/workshop-antikapitalistisk-demo-och-sommarkampanj-2943/

***

Konsten: Spraykonst.

***

Citatet: ”Endast genom avskaffandet av varje regering, varje auktoritets representant, genom radikalt nedbrytande av varje politiskt, ekonomiskt och statligt falsarium, genom utplånandet av Staten genom social revolution, kan ett genuint system av arbetar- och bonderåd tillförsäkras, uppnås och utvecklas mot socialism.”   — Nestor Makhno (1889-1934) ukrainsk anarkistisk gerillaledare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 23 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: