Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BLACK FRESIA.

USA: Ilhan Omar i den radikala gruppen The Squad dristade sig att nämna terroristerna USA, Israel, Hamas och Talibanerna i samma andetag. Då bröt helvetet ut. Jacobin förvarar henne: ”Ilhan Omar har absolut inget att be om ursäkt för. Återigen attackerar både republikanska och demokratiska partiledare rep. Ilhan Omar för att ha sagt sanningen om amerikanska och israeliska krigsförbrytelser. Och ännu en gång har Omar inget att be om ursäkt för” (Jacobin Magazine).

Vi måste göra upp med hela det nuvarande systemet och den härskande klassens absurda rikedomar, som skapas på det stora flertalets bekostnad. Vi vill nationalisera de viktigaste delarna av ekonomin – bankerna, gruvorna och de stora monopolen – under arbetarnas demokratiska kontroll och styre, och driva dem enligt en samhällelig produktionsplan. På så sätt kommer vi enkelt kunna använda samhällets resurser och modern teknologi för att avskaffa arbetslösheten, sänka arbetstiden och garantera ett bra liv åt alla. (Revolution).

På Attendos boende Långbroberg lever både patienter och anställda i misär. Bemanningen är otillräcklig och maten oätlig. https://www.expressen.se/tv/nyheter/larmet-inifran-attendo-jag-hade-inte-ens-satt-min-varsta-fiende-har/

Den Lundafödde konstnären Runo Lagomarsinos nya utställning med objekt på Konsthallen knyter an till emigration och hans egna rötter  (SDS).

Konsten: Donald Sultan: Black Fresia, 1988.

***

Citatet: ”Man kan inte bli rik på sitt eget arbete, bara på andras”. — Sven Wernström, författare (1925-2018).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades den 12 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com