Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LÅT DELFINERNA LEVA!

Sea Shepherd inleder en långsiktig bevarandeinsats för att skydda delfinerna i Amazonfloden (Counterpunch News Service).

Global News om UFO-mysteriet (videolänk). https://globalnews.ca/video/rd/4e066d4e-b83b-11eb-a9db-0242ac110007/

SD-topp ersätts av AFS-politiker. SD:s förstanamn i Växjö hoppar av sina uppdrag och ersätts av en politisk vilde som företräder AFS (Expo). Jamen det går väl lika bra – rasist som rasist, inte är det så noga.

Här kommer överkurs på ”Intresset ljuger aldrig”. Det var ju en liten snabbskiss med breda penslar, men det finns så klart fler dimensioner än den ekonomiska i konsthistorien.

1) Ja, jag är bekymrad över konceptkonstens nihilistiska utveckling, jag tror det slutar med ett magnifikt skeppsbrott. Sluta vara så överciviliserade och bli lite mer Homo Ludens! Dock, jag erkänner att jag beundrar Duchamp, Beuys och Yoko Ono exempelvis. Hennes bok ”Grapefruit” borde alla läsa. Men varför upprepa vad de redan gjort? En intellektuell återvändsgränd. Jag tror på ett nytt, politiskt och utvidgat måleri istället. Om ni nu händelsevis skulle lyssna, men dessa tankar finns överallt.

2) Det finns ett undantag från detta narrativ och det är skulpturen. Av någon anledning har den fått leva kvar, den är ju så avgjort fysisk och skulle kunna ingå i ett visuellt allkonstverk. Beuys hade ju sin ”sociala skulptur” och den politiska udden. Lägg till gatukonst och se, kanske en ny början. Och överlåt filosofin till filosoferna! Konsten är färg, form, bild och volym.

Konsten: Delfin. Courtesy foto: Flavio Gasperini / Counterpunch.

***

Citatet: ”Faktum är att den globala slakten av marina vilda djur helt enkelt är den största massakern på vilda djur på planeten”. — Kapten Paul Watson, Sea Shepherd.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 8 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: