Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ALIENERANDE HAMSTRING.

Kapitalismen har ett tvångsmässigt hamstringsproblem. Patologisk hamstring, nu erkänt som en psykisk störning, är en passande sjukdom för ett ekonomiskt system som baseras på tvångsmässig ackumulering av vinster – som i praktiken uppnås genom att översvämma världen med saker, ting, produkter. (Jacobin Magazine). 

Marx påpekade denna kvantitativa överdrift på bekostnad av det kvalikativa, och situationisterna har pekat på att vi alla dessutom på sikt skadas psykiskt av den alienerande anhopningen av varor och representationer.

Europaparlamentets grupp för antirasism och mångfald kräver att två EU-parlamentariker straffas för att ha uttryckt sig rasistiskt mot romer (Dagens Arena). Samma ordning borde gälla i Riksdagen. SD skulle få tiga.

Vänsterpartiets facklig-politiska sekreterare Gunnar Westin anser att LO i dag, rent sakpolitiskt, ligger närmare Vänsterpartiet än Socialdemokraterna (Arbetet). Man vill helst tro att LO radikaliserats vilket vore bra, men det kan tyvärr också bero på att (s) gått åt höger. 

Trots att Magnus Ranstorp utnämnt sig själv till ”ledande terroristexpert” (trumpetfanfar) har han aldrig skrivit något jag inte redan läst, på Wikipedia exempelvis, i hans utspejsade versioner antingen särdeles tendentiöst eller gravt felaktigt. Som när han kommer in på danska Blekingegade-gruppen (inte ”ligan”) liksom de andra vänsterorganisationer på 70-talet han nämner i den lätt fjantiga publikationen Axess. Ranstorp befinner sig så långt ut åt höger att han när som helst kan trilla av kanten. Så – watch out, Säpo!

Konsten: Antirasistiskt klistermärke  i Linköping: en liten men viktig vardaglig insats.

***

Citatet: ”Det ultimata revolutionära målet är att befria människan från hennes alienation”. – Ernesto ”Che” Guevara (1928-1967) revolutionär.

***

En kommentar på “ALIENERANDE HAMSTRING.

 1. consider
  8 juni, 2021

  I blog often аnd I genuinely thank you for your information. This
  articⅼe has truly peаked my intereѕt.

  I’m going to book mark your site and keep checking for new
  details about once per week. I subscribed to yоur RSS feed too.

  Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 8 juni, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: