Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INFORMATIONEN VILL VARA FRI.

Brasilien har nu haft 5 gånger fler döda i Covid än i spanska sjukan 1918, den värsta pandemin världen skådat. Tipstack till Leif Edward. Fascister ska inte få äventyra ett helt folks hälsa. Avgå, Bolsonaro!

Att amerikanska NSA spionerar på europeiska politiker kan inte komma som en överraskning. NSA är betydligt större och effektivare än vad någonsin den avskydda övervakningen i DDR var på sin tid. Toleransen för USAs spioneri är obegriplig – fråga Snowden eller Assange! NSA = 1984.

Sluta få oss att acceptera era cookies när vi inte vill ha dem. Ni har en månad på er annars ställer vi er inför rätta”. Budskapet kommer från interneträttighetsgruppen Noyb som lämnat in hundratals klagomål mot företag i 33 olika länder (SDS). Tydligen är fler än jag trötta på de skenbara ”val” man ställs inför på varenda websida för att få tillträde. För att nu inte tala om dessa ominösa betalväggar eller kravet på inloggning snart sagt varje sekund. Internet är från början en anarkistisk uppfinning. Informationen vill vara fri!

”Journalister måste, alltså MÅSTE verkligen, lära sig att de inte kan ha polisen som ensam källa till nyheter”, skriver sign. ett radikaliserat knytt på twitter. Ett välkänt fenomen detta, att polisens bias oreflekterat återges av medierna i nyhetsartiklar. Man kan exempelvis vara säker på att antalet deltagare i en vänsterdemonstration underskattas av polisen, medan antalet deltagare i en högerdemonstration överskattas. 

Hur det egentligen gick till vid någon av polisens många dödsskjutningar avgörs först efter en rättegång, men likväl är det polisens version som återges i tidningarna långt dessförinnan. Då heter det vanligen att den skjutne var ”beväpnad” och ”hotfull” även om vederbörande var vapenlös och passiv. Polisen är inte en objektiv källa och deras pressmeddelanden eller bloggar är inte fakta. Lika litet som PR-dramat ”Den tunna blå linjen” eller deras rekryteringsreklam, fatta!

Konsten: John Roddam Spencer Stanhope: Cupid and Psyche.

***

Citatet: ”Anarkism betecknar en benämning på en princip eller en teori för ett levnadssätt och beteende varunder samhället formas utan regering. Harmonin i ett sådant samhälle uppnås inte genom underkastelse under några lagar eller auktoriteter, utan genom frivilliga överenskommelser mellan olika grupper, territoriella och yrkesmässiga, fritt grundade för produktion och konsumtion, och för att tillfredsställa de oändligt varierande behoven och önskemålen hos en civiliserad varelse”. — Peter Kropotkin (1842-1921) anarkist, forskare, författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 31 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: