Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VETEFANDAGEN.

Fascisten Jair Bolsonaro har övervakat en av de mest katastrofala COVID-19-responserna i världen. En ny utredning av kongressen om hans agerande står inför långa odds – men kan hjälpa till att avslöja katastrofen för det brasilianska folket inför valet mot tidigare president Lula (Jacobin Magazine). De fattiga välkomnar honom tillbaka.

Det är ”veterandagen” och medaljer delas ut av Knugen till de modiga soldater som dödat afghanska bönder från hög höjd. En meningslös insats i ett meningslöst krig. Vetefandagen. Sverige ska absolut inte deltaga i imperialistiska krig – med eller utan Nato! Och hyser vi kärnvapen på vårt territorium kan vi också anfallas med kärnvapen. Då har befolkningsexplosionen fått en ofrivillig slutlösning…

BRIS vill sänka rösträttsåldern till c:a 16 år (svt). Röstning är visserligen i vårt system en skenfäktning utan direkt inflytande, men tonåringar röstar säkert progressivt – för klimatet och för en bättre skola exempelvis. Så varför inte?

Konsten: S. Jacobson:  Blood Moon. O.p.p. 2021.

***

Citatet: ”SD pratar tvärtom-språket. De vill ha hårda tag mot brottslingar men begår själva brott. De kallar sig Sverigevänner men hatar Sverige”. — Jonas Gardell på Twitter. 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 29 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: