Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN TRILLION.

Hur mycket är en ”trillion”? Jo, det är en etta följt av 12 nollor. 1.000 000 000 000. Och som av en händelse vad USA lägger ut, i dollar, för kärnvapen de närmsta åren. Och det märkligaste av allt – de har inte råd med Medicare For All!

***

Det har sagts många gånger men kan tyvärr inte sägas tillräckligt ofta att likställandet av kritik mot israeliska grymheter med antisemitism är en avsiktlig taktik trots att den förminskar toxiciteten hos verklig antisemitism. Du får nästan en känsla av att om antisemitism inte existerade, skulle det tjäna Israels strategiska intresse att bomba sig till den, som ett slags permanent sköld mot folklig upprördhet över dess brott mot de mänskliga rättigheterna (Counterpunch).

***

Den utmärkta bloggen ”Det Glada Tjugotaletskriver om geniet Ursula K. Le Guin. Och med ett snyggt citat: ”Inte bomben-i-fickan-varianten utan anarkism av det slag som förebådades i det tidiga taoistiska tänkandet, och som utvecklades av Shelley och Kropotikin, Goldman och Goodman. Det är den mest idealistiska och för mig den mest fängslande av alla politiska teorier.” — Ursula K. Le Guin, anarkist och sf-författare.

***

Konsten: På söndag ska det bli 25 grader. Åntligen! Alla mina blommor är otåliga. Så vad passar bättre än målningen ”Sommarkväll på Skagens Sønderstrand” av P. S. Krøyer (1851-1909)?

***

Citatet: ”Varje gång Israel har ihjäl mer palestinier än vanligt blir man påmind om att det är mellanösterns mest demokratiska land”.  – Pierre Gilly blogspot.com.

***

2 kommentarer på “EN TRILLION.

 1. jernis
  29 maj, 2021

  ”Trillion”? Om citationstecknen indikerar USamerikansk nomenklatur enligt ”den korta skalan” för stora tal är det korrekt. I större delen av Europa, däribland i Sverige, används ”den långa skalan”. En etta följt av tolv nollor benämns därför ”en billion” på svenska. Hur som helst är det obegripligt mycket, helt utan sans.

  Gilla

  • Konst & Politik
   29 maj, 2021

   Du har helt rätt Jernis! Det är ”biljon” på svenska. Jag skolkade från mattelektionerna…

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 29 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: