Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ZAPATISTA!

I Zapatista-kvinnornas, barnens, männens, de äldres och naturligtvis andras namn förklarar jag att namnet på detta land, härifrån kommer att kallas SLUMIL K´AJXEMK´ OP, vilket betyder ”Upproriskt land” eller ”Land som inte ger upp.” Och det är så det kommer att bli känt av sina egna och andra människor så länge det finns någon här som inte ger upp, inte säljer ut och inte underkastar sig” (roarmag.org).

Ofer Cassif bekämpar israelisk extremism inifrån Knesset. Ofer Cassif, en israelisk medlem av Knesset, pratar med Jacobin om den ”pyromaniska psykopaten” Benjamin Netanyahu och varför han som judisk politiker gick med i kampen för socialism och palestinsk befrielse. (Jacobin Magazine).

Spring ner gränserna 2021. När: 2021-06-06 14:00.Var: Svartemosse, Göteborg. För varje år blir vi sämre på att marknadsföra evenemanget i tid. Men vi joggar på ändå, varje år, för gränslös solidaritet och gemenskap! Upplägget är alltså följande alternativ: – spring några kilometer längs snitslad bana iunderbara svarte mosse naturområde. – Promenera i samma fantastiska natur. Båda alternativ kombineras med gött häng och enklare mat och fika. Går också bra att hjälpa till med fixet under dagen för den som vill.

Vi håller det enkelt i år, ingen föranmälan dyk bara upp! Swisha valfri startavgift till Ingen människa är illegal göteborg på nr:123 395 6620. Går också bra att swisha även om du inte kommer och bara vill stötta deras viktiga verksamhet. Man kan även donera cash på plats. Kom inte om du är sjuk eller träffat någon med covid-19. Försök även att hålla avstånd väl på plats. Hela evenemanget är utomhus. —Ingen Illegal GBG (via gatorna.info).

Lund: Ett långt flervåningshus med parkeringsplats ska inte få äta upp Sankt Jörgens park. Det tycker kringboende som gick man ur huse för att protestera på måndagsförmiddagen (SDS).

Konsten: Moebius sci-fi art.

***

Citatet: ”Hellre dö upprätt än leva på knä”.   — Emiliano Zapata (1879-1919).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 27 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: