Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

UT PÅ GATORNA!

Foto courtesy Crimethinc.

Ut på gatorna – i solidaritet med den colombianska generalstrejken! Revolutionärer i Colombia har bekämpat polisen och den USA-stötta höger-Duque-regimen på gatorna under den senaste månaden. I solidaritet med den colombianska generalstrejken, vidta åtgärder den 28/5! #SOS Colombia.

Sedan 28 april har colombianer blockerat vägar och stängt kapitalflödet för att återvinna gemensamma utrymmen för ett lyckligt liv. Två intervjuer nyligen med demonstranter i Bogotá och Cali beskriver striden och de bor vid barrikaderna under den colombianska generalstrejken. Denna massiva och folkliga mobilisering står mot livsfientliga förhållanden, auktoritär nyliberalism och narkostatens brutalitet. Polisen och militären har mött demonstranter med elakartat förtryck. Minst femtio personer har mördats, över 160 ”försvunnit” och över 20 har gjorts blinda.

Vi kan inte sitta stilla i imperiets säte när människor mördas och lemlästas för att bekämpa statligt våld, inte bara i Colombia utan i Palestina, Myanmar, Chile och många andra platser över hela världen.

Vi uppmanar kamrater i USA att blockera gatorna och, som de colombianska demonstranterna, förvandla barrikaderna till samhällsutrymmen! Kampen mot allt statligt och kolonialt våld är vår gemensamma sak! Gå med i strejken den 28/5! Ut på gatorna!

Solidaritet kan komma i många former. Organisera en aktion efter vad du tror kommer att vara effektivast i ditt område. ”Nu är det dags att skrika att regeringen i Colombia dödar folk för att de protesterar!”  La lucha continúa! Kampen fortsätter!

—Solidaridad.

Länk: https://itsgoingdown.org/call-for-solidarity-with-the-colombian-general-strike/ (via gatorna.info). Foto courtesy al-Jazeera.

Konsten: Colombianer mot polisen. Foto courtesy al-Jazeera.

***

Citatet: ”Upplopp är de ohördas röst”. — M L King.

***

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: