Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SÄPO UTVISAR VÄNSTERFOLK! WTF?

Minst nio personer ska ha blivit miljardärer till följd av de enorma vinster som läkemedelsbolagen gjort genom monopol på Covid-vaccin. Det avslöjar The People’s Vaccine Alliance i en ny rapport i samband med G20-mötet (Arbetaren).

Lukasjenko har blivit alla länders paria men eftersom han har militären och Putin i ryggen struntar han i det.Han är inte ”Europas siste diktator”, det finns fler, men han lever ändå på lånad tid.När han väl har störtats hoppas vi det inte blir som i Ukraina. Kapitalism och stalinism är lika föråldracde system. Den frihetliga rådssocialismen är en bubblare.

Ännu en skribent (GP) sticker hål på den uppblåste terroristtycktillaren och högeryttern Magnus Ranstorp. Hatsajten Dokus‘ lika suspekta amatörspioner (Magnus Sandelin & Co) försöker försvara honom. Det går inte så bra. ”Expert” är snart ett skällsord. Ranstorps lösa skriverier är närmast kongruent med polisens ”forskning” med utgångspunkten att polisen är guds gåva till mänskligheten. (Nu finns det n.b. även kritisk kriminologisk polisforskning, som Kristian Williams och Jeff Ferrel.) I Sverige leder Segerstedsinstitutet i Göteborg den kritiska terrorforskningen. Ranstorp borde lämna akedemien och bli landsortspolis el. dyligt. Som forskare duger han icke.

Mera spioneri. Säpo åsiktsregistrerar kurder med vänsteråsikter och misstänkliggör den som har sympatier för demokratiska organisationer som svenska myndigheter och riksdagspartier själva har band till. De kastas sen ut ur landet utan rättegång om de så har bott här i 30 år (ETC). Står Säpo högt ovanför lagen? Ändra i så fall genast på det – nu har det ta mig f-n gått för långt med politisk moralpanik! Säpos makt måste minska och rättssäkerheten höjas.

Konsten: Virus’ graffiti – målad många år före covid-19…virtuost.

***

Citatet: ”Den västerländska terrorismen är konsekvensen när rätten att föra debatt om vad samhället egentligen är och borde vara ifrågasätts”. —Åsa Linderborg, (f. 1968) historiker, författare och kulturskribent AB 23/4 2005.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: