Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RED HEAD FAIRIE.

Vi borde ha fängslat bankirerna efter den senaste krisen.”Lås in bankirerna” var mer än en populistisk slogan. Det var ett krav på något bättre än en plutokratisk ordning som gör det möjligt för de rika att göra vad de vill. (Jacobin Magazine).

Sverige ligger i topp när det gäller dödligt skjutvapenvåld i Europa. Det visar en ny rapport som Brottsförebyggande rådet presenterar i dag (svt). Vad man inte nämner är att Sverige också ligger i topp när det gäller polisens dödande skjutningar och annat dödligt våld. Som ökar kraftigt. Till skillnad mot gängvåldet drabbar polisvåldet sällan kriminella utan främst psyksjuka.

Film om Vipeholm. Från författare och en stark röst för funktionsvarierade – till skådespelare. Amanda Malmberg är aktuell som skådespelare i en film om Vipeholm. Dessutom är hon snart aktuell med en andra bok om sitt liv med Downs syndrom (Lokaltidningen Lund). Man får hoppas att Vipeholmsfilmen blir en skarp vidräkning – Lundagård publicerade nyligen en märkligt nedtonad skildring. Men detta var och är Sveriges största vårdskandal någonsin.

Konsten: S. Jacobson: Red Head Fairie, o.p.p. 2021.

***

Citatet: Låt oss bryta med de tvenne fördomarna om kapitalet som välgörare och staten som försyn. Och i våra grupper, på våra kongresser, i våra fackföreningar och kommuner finner vi de element som är nödvändiga för byggandet av ett nytt samhälle, ett arbetets och frihetens samhälle, befriat från kapital och stat och från auktoritetens kult”. — Peter Kropotkin 1920.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: