Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HELLRE FRIA ÄN FÄLLA!

Jerusalem: Det enda ärliga sättet att prata om vad som händer nu i Sheikh Jarrah, Al-Aqsa, Damaskusporten och på andra håll i det ockuperade Palestina är genom de egendomslösa själva och deras kamp mot apartheid, kolonisering, ockupation och etnisk rensning (al-Jazeera). Minst 22 palestinier, varav nio barn, har dödats i Gaza av Israel och hundratals har skadats i samband med vräkningarna.

För varje nersågat träd borde det vara lag på att två nya planteras, i skogen, på landsbygden eller i staden. Och att fälla ett träd borde vara undantag; i regnskogen och gammelskogen strängt förbjudet.   Hellre fria än fälla!

”Gällande kvinnomord ser vi ingen stor överrepresentation av utlandsfödda, det vill säga gärningspersonerna ser ut ungefär som Sveriges befolkning i stort gällande etnicitet”, säger Moa Mannheimer, Socialstyrelsen. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/aPMnML/forskning-inte-fler-utlandsfodda-som-dodar-kvinnor.

Konsten: Etnisk rensning.

***

Citatet: ”Solidaritet är något du kan hålla i din hand”. — Blekingegadegruppen (som under 20 års tid finansierade PFLP i Palestina med pengar från bankrån, insamling m.m. Själva levde de på existensminimum, frivilligt.)

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 11 maj, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: