Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SVENSKA POLISENS SENASTE DÖDSSKJUTNING.

De engelska väljarna vill att kanslern Rishi Sunak riktar sig mot stora företag och de rika för skattehöjningar för att betala för hans massiva utgifter för coronastöd, enligt en ny omröstning (The Independent).

I USA men även i Tyskland förekommer högerextrem infiltration inom polisen, skriver Flamman. Varför skulle Sverige vara undantaget? Undersök saken! Om polisen och kanske även militären successivt tas över av nazi-influerade grupper får det oöverstigliga konsekvenser. Den utvecklingen måste stävjas i sin linda.

Civilklädda poliser har skjutit en man till döds med flera skott i Vällingby på lördagskvällen. Enligt Aftonbladets uppgifter gjorde polisen HLR, hjärt- och lungräddning, på plats bakom busskuren i Grimsta innan han fördes vidare i ambulans till sjukhus där han avled på söndagsmorgonen (AB).

Adbusta på Nolltaxedagen! När: 2021-03-06 07:00. Var: På reklamtavlor, Hela landet. Nolltaxedagen (i år lördagen 6 mars) firas vanligen med parader, pynt och pepp. I år samlas vi inte i demonstrationer eller större aktioner på grund av pandemin. Men istället har du en chans att vara med var du än bor i landet! Idén är att du ändrar, byter ut eller fixar till reklam i kollektivtrafiken (eller exempelvis reklamtavlor på stan) så att den under lördagen 6 mars handlar om avgiftsfri kollektivtrafik istället. Dela dina alster på internet, tagga med #nolltaxa, och se andras bidrag. —Planka.nu (via gatorna.info).

Konsten: Banksy.

***

Citatet: ”Konsten är en fantastisk och viktig kanal för allt från personliga berättelser till direkt aktion mot orättvisa samhällsstrukturer, men medan de institutioner och rum som tillhandahåller den fortsatt är under en den rika elitens kontroll kommer den aldrig anses folklig”. — Proletären

****

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 28 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: