Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN (1) BELASTNING.

Myanmar: Butiker, företag och andra verksamheter hölls under måndagen stängda då ytterligare en generalstrejk utlystes i protest mot militären samtidigt som miljontals människor slöt upp i de växande demonstrationstågen (Arbetaren). Jag tror det är möjligt att stödja protesterna mot militärjuntan och samtidigt ta avstånd från Aung San Suu Kyi. Mot ledarna – för folket.

Kanada, USA och nu senast Nederländerna anser att Kina begår ett folkmord på den islamska minoriteten uigurer (TT). Och tibetanerna behandlas inte precis bättre. Xi pöser nu över sin ”fattigdomsbekämpning” – som ska jämföras med det dramatiska införandet av råkapitalism. För de f.d. fattiga gäller ”Lätt fånget lätt förgånget”. För miljardärerna är prognosen betydligt bättre.

Hundratals monument över Andra Världskrigets nazister och nazi-kollaboratörer som fick en fristad i USA finns utspridda över hela detta land. De hämtades dit av Operation Paperclip och på andra sätt. Flertalet var delaktiga i Förintelsen. Det rapporterar forward.com som också påpekar det paradoxala i att Black Lives Matter-rörelsen helt rättfärdigt fick slaveriets monument avskaffade, medans nazistmonumenten inte uppmärksammats alls. Inte förrän nu – bättre sent än aldrig.

Jimmie Åkesson förföljer FN:s kvotflyktingar med uttryck som att de är ”en belastning”. Samtidigt vill han själv gälla som ”förföljd”. Hans offerkofta väger mycket tyngre än miljöpartiets Amanda Linds historia av dödshot från SD-svansen vill han påskina. Jag vet en som är en ekonomisk belastning för skattebetalarna och det är Åkesson själv med ett arvode på 106 000 i månaden – för att sprida rasism.

Konsten: Courtesy Södra Klubben.

***

Citatet: ”Min penna är av eld och min kropp är i lågor. Till dess att båda brinner ner till aska, kommer min kärlek och mitt hat att stanna kvar här i världen.”  — Ba Jin ,(1904-2005) kinesisk anarkist och författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: