Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ENVÄGSKOMMUNIKATION.

I USA upplevde mer än 50 miljoner människor hunger 2020, jämfört med 35 miljoner året innan. Bidens administration vidtar nu åtgärder för att ta itu med livsmedelskrisen men det tar tid. (BBC).

”Gör en åtgärdsplan för hur skillnaderna i livsvillkor ska minska efter pandemin” skriver Healthy Cities i Sydsvenskan. Ja det verkar bra men går det att genomföra utan att kapitalismen avskaffas? Som det nu är (och inte bara under pandemin) med avregleringar och privatiseringar ökar ju skillnaderna i livsvillkor hela tiden, särskilt i Sverige enligt OECD. En åtgärdsplan för att avskaffa nyliberalismen vore på sin plats.

”Envägskommunikation har sina fördelar” skriver Expressen om polisens PR-serie ”Tunna blå linjen”. För polisen ja, men nackdelen är att sanningen förtigs. Man hoppas att alla begriper att det är fiction. Det blir ingen ordning innan polisen i sin nuvarande form bytts ut mot en helt annan organisation för allmänhetens säkerhet – som man gör i Minneapolis.

Konsten: Dante Gabriel Rossetti: La Ghirlandata, 1873. 

***

Citatet:”Ironiskt nog är de bäst organiserade av världens alla motståndare i dag anarkisterna, som energiskt underminerar kapitalismen medan resten av vänstern fortfarande försöker sätta ihop kommittéer.”   — Jeremy Hardy (f. 1961) The Guardian (UK).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 25 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: