Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INTELLEKTUELLA KALHYGGEN.

Tiotusentals indiska bönder har nu demonstrerat i tre månader mot BJP:s  nya lagar som bara gynnar de stora multinationella företagen. Disha Ravi i indiska Fridays For Future har arresterats. Greta Thunberg hjälper henne.

Grupperna i Sverige. Vi har nyss lagt ut en lista på grupper och sociala center i Sverige. Kika gärna in i den, om några saknas så skriv här eller maila gatorna [at] riseup.net https://gatorna.info/groups/ gatorna.info

Skogsägarna annonserar nu intensivt och påkostat för att förbättra sitt skamfilade rykte. Ingenting i deras propaganda stämmer. Den som sett ett kalhygge själv kan lätt genomskåda  den förljugna retoriken. Skogen är en ekologisk livsnödvändighet, inte en virkesåker för profit.

En annan aktör som annonserar intensivt just nu är ”NOA”. Man vill inbilla oss att man säljer ”konst”, men det rör sig om amatörmässiga och banala alster utan verkshöjd. Den som ser konst som investeringsobjekt lär också bli besviken. Detta är den yttersta konsekvensen av det postmoderna påhittet att ”allting kan vara konst”.

Konsten: Xunyang Legacy Rhyme 陈逸飞.

***

Citatet: ”Den som talar om sin egendom har fällt sin egen dom”. — Eric Hermelin (1860-1944), friherre, dypsoman, översättare av persisk poesi.

***

Annons

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades den 23 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: