Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KLIMATATTENTAT (M).

Spanien: Över 100 000 personer har undertecknat en petition från Amnesty International som kräver att brottet att förolämpa kronan tas bort från den spanska strafflagen (CNN). Demonstrationerna för Pablo Hasél fortsätter.

Handfasta bevis från vaccinationsprogrammen i England och Skottland visar att en dos vaccin ger högt skydd mot svår sjukdom och sjukhusinläggning – och skyddar mot till och med mild sjukdom utan symtom hos yngre människor (The Guardian).

Moderaterna påstår i en debattartikel i Aftonbladet att deras ”klimatpolitik” är bäst. Vilket närmare bestämt betyder att de anser att den farliga, dyra och utdaterade kärnkraften är bäst – när det är precis tvärtom. M/SD/KD är sämst inte bara för klimatet utan också för alla vanliga löntagare och pensionärer. Att (m) skulle vara ett miljöparti (vi har redan ett) är lika lögnaktigt som att de skulle vara ett arbetarparti. Endast överklassen applåderar.

Då det inte existerar ett entydigt ramverk som redovisar ett företags negativa påverkan på samhället går det varken att jämföra företag i samma branscher eller konstatera om ett företag som redovisar vinst i verkligheten faktiskt är olönsamt. Det finns helt enkelt en bristande överensstämmelse mellan vad företag gör och vad de mäter”, skriver Tomas Bjöersdorff och Robert Persson Kraft i svd.

SD.s regionråd i Uppsala, riksdagsmannen David Perez, har en skatteskuld på 10 miljoner i en härva där kriminella målvakter och skatteparadis ingår, avslöjar Expressen.

DDoS-attack mot gatorna 2021-02-21. Hemsidan har attackerats med en DDoS-attack ett par dagar. Uppenbarligen så är det någon internetkämpe bland extremhögern som anser att det vi publicerar hotar deras existens. Det är faktiskt sant. Trots små tekniska problem är sidan uppe och fortsätter. Publicera, läs, använd gatorna.info för att kommunicera och informera. Fortsätt sprida information från klasskamp och uppror och uppmuntra till revolutionära handlingar och revolt. Vi blir inte rädda för dessa attacker. Kampen fortsätter på alla möjliga sätt! gatorna.info.

Konsten: Otto Freundlich: Rosace II, 1941. Wikiart.

***

Citatet: ”Som alla riktigt bra idéer är anarkismen ganska enkel när det kommer till kritan. Människor är som allra bäst när de lever utan myndigheter och bestämmer saker tillsammans hellre än att lyda order. Det är vad anarkismen innebär – ingen regering”.  — Clifford Harper (f. 1949) konstnär och anarkist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 22 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: