Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HOTET MOT SKOGEN.

Allt fler människor utvandrar nu från Hongkong till England i protest mot Kinas auktoritära styre över kolonin. I Myanmar och Indien fortsätter protesterna, liksom i Ryssland, medan motståndet i Belarus för tillfället tagit en paus. I Spanien pågår massiva kravaller mot stat och kungahus. Det är inte precis högkonjuktur för diktaturer just nu.

Den speciella spridningen av viruset som drabbade USA är chockerande men inte förvånande. /…/Amerikansk ”demokrati” handlar om koncentrationen av rikedom och makt med katastrofala konsekvenser för det allmännas bästa. /…/ Det högsta priset för hälsan betalas av fattiga färgade människor som har dött i oproportionerlig omfattning (Counterpunch). 

Nu blir ytterligare en sverigedemokrat utesluten ur sitt parti. Det är John Ryberg, som tidigare var gruppledare för partiet i Torsby. Anledningen ska vara att han inte följt stadgarna, drivit sin egen politik utan att ha den förankrad i partiet. Tidigare har till exempel en SD-ledamot i Torsby lämnat politiken efter att ha delat en bild på facebook med texten: ”Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?” (svt).

Konsten: Graydon Parrish:Young Woman Looking to Her Right, 2010.

***

Citatet: ”Omvandlingen av den svenska skogen från friska ekosystem till trädplantage och industriella bestånd är inget mindre än en internationell skandal” (AB).

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 21 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: