Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

WEALTH TAX.

Allt fler länder inför en särskild skatt för miljonärer, wealth tax, i pandemikrisens spår och Argentina är det senaste exemplet.  Ta från de rika och ge till de fattiga är ett koncept som lika gärna kunde gälla alltid och överallt. https://www.washingtonpost.com/world/the_americas/coronarvirus-argentina-wealth-tax/2021/02/19/96fd1ec4-711b-11eb-93be-c10813e358a2_story.html

I stället för 20 plusgrader blev det plötsligt 20 minusgrader i Texas och då havererade hela samhället. Miljontals människor är utan mat, vatten och el. Så sårbar är den moderna civilisationen och extremväder är delvis ett resultat av klimatförändringen.

SD-politiker tipsar om förintelseförnekare. SD-politikern Robert Engström i Mölndal tipsar i en Facebookgrupp om andra världskriget om boken ”Förintelsen skärskådas”. Boken är skriven av den hatbrottsdömde Förintelseförnekaren Jürgen Graf (Expo).

Konsten: Betalväggar.

***

Citatet: ”När kapitalister pratar om ”den mänskliga naturen” är det alltid med den konstiga idén att vi är ”själviska”. Har de sett på människorna? Människor är naturligt sociala. Människor är naturligt kooperativa. Så byggde vi samhällen. Genom att samarbeta. Socialt. Det är faktiskt det enda sättet att göra det på”. — Existential Comics.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 20 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: