Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LYCKAD LANDNING PÅ MARS.

NASAs ”Perseverance” har landat på Mars. Där samlar den in prover som ska fraktas hem till Jorden senare och undersökas i hopp om tecken på mikrobiologiskt liv.

Valet i Ecuador var ett massivt avvisande av nyliberalismen. Den första omgången av Ecuadors presidentval gav första platsen till vänsterns kandidat Andrés Arauz. Det var ett totalt avvisande av Morenos nyliberala agenda. Men mer arbete behövs för att stadga en koalition som kan vinna makten och ett anti-åtstramningsprogram (Jacobin Magazine).

Norges regering vill reformera narkotikalagstiftningen så att användning av narkotika och mindre droginnehav avkriminaliseras. Huvudlinjen är att ansvaret för drogproblematiken ska flyttas från rättsväsendet till sjukvården (svt). Sverige borde följa efter; en ny narkotikapolitik är nödvändig.

Jimmie Åkessons tal om invandrarna som ”en kulturell belastning” väcker avsky hos de andra partierna. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oA7GEj/massiv-kritik-mot-akessons-ordval-ovardigt-en-partiledare

Konsten: S. Jacobson: Hardedge. Opp/ digital art.

***

Citatet: ”Förvånande många poliser har en reaktionär, antidemokratisk hållning. Dessa mörkermän förfasar sig över ‘samhällets förfall’ och föraktar beslutande politiker därför att de är ‘svaga’ och ‘viljelösa’. Och i grupp förstärker de varandras mörka sidor.”— Claes-Göran Hellsten, polisinspektör, som jobbat inom polisen i 30 år.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 19 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: