Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HAPPY LONG LIFE!

Det blir allt tydligare att revolutionernas tidsålder inte är över. Det blir lika tydligt att den globala revolutionära rörelsen under det tjugoförsta århundradet kommer att vara en som spårar sitt ursprung mindre till marxistisk tradition, eller till och med socialism snävt definierad, utan av anarkismen. — David Graeber/Andrej Grubacic (Anarchist Library). https://theanarchistlibrary.org/library/andrej-grubacic-david-graeber-anarchism-or-the-revolutionary-movement-of-the-twenty-first-centu

I år räddades arter från utrotning; intresset för förnybar energi ökade; förbättrad miljöövervakningsteknik; nya skyddade områden skapades; och kvinnliga ledare fick cred och erkännande. (GodaNyheter).

I skuggan av pandemin monterar Moderaterna ned vår gemensamma välfärd i delar av landet. I mer än var tredje moderatledd kommun görs förändringar i äldreomsorgen som riskerar att urholka och försvaga den. Det handlar om nedskärningar, privatiseringar, utförsäljningar och nedläggningar.(AB). https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Lnjq5J/m-ni-monterar-ner-var-gemensamma-valfard

Konsten: Kinesisk kalligrafi: Happy Long Life.

***

Citatet: ”Staten är en förtärande abstraktion i folkens liv, en väldig kyrkogård där all sann strävan, alla levande krafter i ett land samlas för att fromt och frikostigt låta offra och begrava sig i denna abstraktions namn”. — Mikhail Bakunin (1814-1876).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 17 februari, 2021 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: