Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KALLA KRIGET.

God fortsättning och gott nytt år kamrater! https://kolektiva.media/videos/embed/c3890e5d-7e4a-4ac6-a390-bd4dcaf2db00 —Insurrection.

Kamrat Şehîd Namirin / YPG, RIP. YPG International@YpgInt. Som vår martyr Şehîd Kendal Breizh – Olivier Le Clainche formulerar det: ”Rojava är ett av de enda platserna i världen där det finns en verklig revolution”. Vi kommer aldrig att glömma dig, Şehîd Namirin.#TwitterKurds #Kurdistan #Rojava #YPG #YPJ #QSD #Riseup4rojava

”Kalla kriget” – en ”dokumentär” på svt play i 5 delar är något av det mest tendentiösa jag upplevt. Här prisas imperialism av alla sorter och man döljer inte sin vulgärt antikommunistiska bias, tvärtom. Väst var de goda, öst var de onda tills nyliberalismen avslutade historien. Att se denna ”dokumentär” var verkligen bortkastad tid. En femåring hade gjort det bättre. Köp inte in sånt skräp, svt!

Näste 3 som är Nordiska motståndsrörelsens (NMR) avdelning för Skåne/Blekinge har de senaste åren haft svårt att rekrytera nya aktivister. Detta året är inget undantag. En historisk nedgång i aktivitet och problem med medlemmar som hoppar av är bara några av anledningarna till att nästets kapacitet förminskats avsevärt till att bedriva nazistisk aktivism i Skåne. (Afa/Lund). https://antifa.se/2020/12/11/afa-lund-andreas-frennerfelt-aktiv-nazist-bosatt-i-staffanstorp/

Konsten: Moebius.

***

Citatet: ”Förlåt att jag säger det här, men snart måste etablissemanget nog börja inse att AFA hade en poäng, eller två”.  — Borgerliga skribenten Isobel Hadley-Kamptz, 5/7 2018.

**

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 29 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: