Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARCHIST BOOKFAIR LONDON 2020.

Trump förstör sitt eget parti på väg ut genom dörren (CNN). https://edition.cnn.com/2020/12/25/opinions/trump-republicans-mcconnell-perdue-loeffler-lockhart/index.html

Anarkistiska bokmässan i London. @BokfairLDN. Ett samtal med det anarkistiska biblioteket. En bibliotekarie och en läsare pratar om det anarkistiska biblioteket. Biblioteket gjorde också en torrent för The Anarchist Bookfair i London 2020, du hittar den här: https://bookshelf.theanarchistlibrary.org/library/the-anarchist-library-on-torrent…

40 procent av alla jobb i EU är atypiska anställningar och vanligt fast arbete är på snabb tillbakagång. Om man tittar på de nya jobb som skapas i EU, är inte mindre än fyra av fem osäkra anställningar. Det innebär en våldsam försämring av levnadsvillkor och rättigheter (Proletären).

Gång på gång säger M och SD nej till i princip alla förslag som kan öka jämlikheten i svensk skola. I stället för att lyssna på elever, lärare och forskare tar de friskolekoncernernas sida, skriver Anna Ekström och Gunilla Svantorp (AB).

Efter SD:s totala omsvängning står det klart att det blåbruna partiet har svikit sina väljare i ytterligare en fråga. Tidigare har SD svikit väljarna i frågan om vinster i välfärden. Sverigedemokraterna har även svikit väljarna i frågan om lönedumpningen inom den svenska transportsektorn. Detta efter att partiet röstade ja till en liberalisering av bussmarknaden i EU i transportutskottet. Sverigedemokraterna har även slopat kravet på självständighet från Europeiska unionen. Och nu svänger SD om den svenska alliansfriheten och öppnar för att Sverige kan ansluta sig till Nato (Aktuellt Fokus).

Konsten: Octav Băncilă: Flori de măr.

***

Citatet:  ”Trots att poliser borde vara bättre på att bedöma var gränsen för försvarligt eller uppenbart oförsvarligt våld går blir de aldrig fällda medan motsatsen gäller för de som borde ha uppenbara svårigheter med denna gränsdragning. Så likhet inför lagen? Nej, nej, nej”. —Magasinet Paragraf.

**

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 28 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: