Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BATONGHÖGERN.

En tredje virusmutation som tros komma från Sydafrika har drabbat London (svt). Vaccineringen som nu börjat ta fart kan förhoppningsvis bekämpa alla varianter.

Syrien: Nya israeliska attacker. Enligt den statliga syriska televisionen har landets luftförsvar besvarat ett anfall från Israel mot staden Masyaf under natten (svt). Israeliska bombningar rapporteras inte så ofta som de förekommer, särskilt så i Israelvänliga medier.

”Batonghögern har en agenda som handlar om att på papegojors vis prata om invandring och brottslighet och nackdelen med skatter och problemet med att måna om värdegrundsperspektiv.” — Magasinet Paragraf om nya högerblaskan ”Bulletin.nu”. Innehållet i Bulletin är inte imponerande och mycket förutsägbart.

Vräkning av hyresgäster har fortsatt i Sverige under pandemin. Från januari till den första december genomfördes 1963 vräkningar. Och många av dem genomfördes i allmännyttiga bostadsbolag, rapporterar Arbetaren. Förbjud vräkningar i lag!

Konsten: Indian Contemporary Art.

***

Citatet: ”Det var aldrig valfrihet. Det var klasspolitik. Det var årtionden av besinningslöst raseri mot de system som byggts upp för att skydda alla oss som behöver det.” — Kristina Alstam.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: