Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TOTALT MINKFÖRBUD I DANMARK!

En lovande radiosignal har uppfattats från Jordens närmaste stjärnsystem Proxima Centauri. Om andra signalkällor kan uteslutas hoppas astronomerna på ett äkta utomjordiskt meddelande. (The Guardian). https://www.theguardian.com/science/2020/dec/18/scientists-looking-for-aliens-investigate-radio-beam-from-nearby-star Ett genombrott? Hoppas inte covid 19 nått andra planeter…

Vaccineringen i Sverige startar på måndag. Först ut är äldreboendena enligt planen (svt).

Misshandel, vapenbrott, våldsamt upplopp, hets mot folkgrupp och skadegörelse. På kort tid har 19 personer dömts eller fått sina domar fastställda för brott med koppling till nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens verksamhet. En av de dömda är organisationens ledare (Expo). Mordiska Motståndsrörelsen ska det heta.

I natt stängde Sverige gränsen mot Danmark. Orsaken är den nya virusmutation som upptäckts där och som man inte vill ha in i landet om det nu är möjligt (Expr.).

Nästa år blir det förbjudet att föda upp mink i Danmark. Det står klart sedan folketinget röstat igenom ett lagförslag som förbjuder minkavel under 2021 (svt). Djurrättsrörelsen applåderar. Danmark är världens största exportör av mink för päls. För Sverige vore det lättare att genomföra ett totalförbud. Förbudet bör då vara permanent!                        

Konsten: Från alvernas rike…

***

Citatet: ”Anarkismen är den revolutionära tanken att ingen är mer kvalificerad än du att bestämma hur ditt liv ska vara.” – Crimethinc.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 22 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: