Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

POLISCHEF INBLANDAD I MORD.

Polischef inblandad i mord – döms till livstids fängelse. Jari Aarnio, tidigare chef för Helsingfors narkotikapolis, döms till livstids fängelse för inblandning i ett gammalt mord på en person kopplad till Arlandarånet. Enligt Helsingfors tingsrätt försökte han inte förhindra mordet (AB). ACAB.

”De som låtit sig skrämmas till tystnad har blivit dödade”. Osvalinda Pereira lär ut ekologisk självhushållning till småbrukare i brasilianska Amazonas. För det har hon både hotats till livet och belönats med årets svenska Edelstampris (Arbetet). https://arbetet.se/2020/12/18/de-som-latit-sig-skrammas-till-tystnad-har-blivit-dodade/

Vuxna besökare bör betala 30 kr i inträde på Lunds konsthall. Det föreslår Victoria Tiblom (SD) rapporterar Sydsvenskan. Jag tycker själv att det ska vara gratis även i fortsättningen; besökarna är så få att det inte skulle förbättra den kommunala ekonomin ens marginellt med en avgift. Däremot skulle jag gärna vilja se ett mer varierat innehåll på utställningarna. Varför är t.ex. måleriet bannlyst?

Konsten: Berthe Morisot: After Lunch.

***

Citatet: ”Det finns en del fackföreningsledare som är så framgångsrika att de i sin egen person har uppnått harmoni mellan klasserna”. — Ken Loach, regissör, A Question of leadership.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 22 december, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: